Start > Tjänster > Avdragsgill friskvård

Avdragsgill friskvård

Hämtat rosablomma1.jpgfrån Skatteverkets hemsida om Motion och annan friskvård:
Andra former för utövande av motion och annan friskvård är t.ex. tai chi, quigong, kostrådgivning, information om stresshantering, profylaxkurser för blivande föräldrar och s.k. kontorsmassage

I begreppet kontorsmassage ryms enligt Skatteverkets uppfattning behandlingar som är avstressande, eller som syftar till att förebygga och motverka ömhet och stelhet i exempelvis axlar, armar, nacke eller rygg som kan uppkomma i samband med ensidigt arbete. Förutom vanlig kroppsmassage kan det t.ex. vara rosenterapi, akupressur, kinesiologi, zonterapi och floating rest. Även enklare slag av fotvård eller fotmassage kan ses som friskvård.Skatteverkets senaste meddelande, SKV M 2009:28.
I denna publikation har sammanställts Skatteverkets information om vissa förmåner att tillämpas vid beräkning av skatteavdrag och arbetsgivaravgifter m.m. för beskattningsåret 2010 samt vid 2011 årstaxering.
Läs mer Skatteverkets meddelande, SKV M 2009:28.
Läs mer Skatteverket - Motion och annan friskvård.Inför BOT-avdraget nu!

BOT-avdraget är en skattereform på samma sätt som för ROT- och RUT-avdraven. BOT handlar om att ge människor ett ekonomiskt incitament för att ta större ansvar för sin egen hälsa, på likartat sätt som vi kan renovera och städa våra hem..
Läs mer här -> (PDF)Läs mer Individuell friskvård effektivast
Läs mer 11 goda råd för lönsam friskvård
 


flexpay.jpg

(c) Copyright PUSH Siv-Britt Häggqvist 2014-2020 - admin - Designad av Designa Mera